Start Submission Become a Reviewer

Reading: Engagement, ongelijkheid en digitale methoden: de nieuwe wegen in Economische en Sociale Ges...

Download

A- A+
Alt. Display

Debate Article

Engagement, ongelijkheid en digitale methoden: de nieuwe wegen in Economische en Sociale Geschiedenis

Author:

Jeroen Touwen

Leiden University, NL
About Jeroen

Jeroen Touwen doceert Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 2014 verscheen van zijn hand Coordination in Transition. The Netherlands and the World Economy, 1950-2010 (Leiden 2014).

X close

Abstract

Je kunt onmogelijk voorspellen waar toekomstige generaties historici zich mee bezig zullen houden maar je kunt wel stilstaan bij waarneembare trends in het vakgebied. Omdat veranderingen in thema’s of methodes zich relatief traag voltrekken en voor een belangrijk deel worden gevoed door de belangstelling van de onderzoekers, is het nuttig om zo nu en dan stil te staan bij de ontwikkelingen in het onderzoek en daar een agenda aan vast te knopen. De inzendingen van deze prijsvraag over nieuwe ontwikkelingen in de Economische en Sociale Geschiedenis blijken gefascineerd door Piketty, door maatschappelijke problemen en door de nieuwe methoden die digitalisering mogelijk maakt. De studiemiddag op het IISG in november 2017 leidde tot een oogst aan fraaie artikelen die in dit nummer gebundeld zijn.

How to Cite: Touwen, J., 2018. Engagement, ongelijkheid en digitale methoden: de nieuwe wegen in Economische en Sociale Geschiedenis. TSEG/ Low Countries Journal of Social and Economic History, 15(2-3), pp.89–96. DOI: http://doi.org/10.18352/tseg.1023
119
Views
94
Downloads
5
Twitter
Published on 07 Dec 2018.
Peer Reviewed

Downloads

  • PDF (EN)

    comments powered by Disqus